ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

about mirella and ioli fashion greek designers
Ιόλη Μιχαλοπούλου, σχεδιάστρια ρούχων
Μιρέλλα Μαντά, σχεδιάστρια μόδας ρουχων

Το Β38 είναι το κατάστημα ρούχων που ιδρύθηκε στην Αθήνα από τις σχεδιάστριες Ιόλη Μιχαλοπούλου και Μιρέλλα Μαντά με σκοπό να παρουσιάζουν σε αυτό τις μοναδικές τους δημιουργίες καθώς και να φιλοξενούν επιλεγμένα πρωτότυπα αντικείμενα.

Έχοντας συνυπάρξει σε ατελιέ για πολλά χρόνια, η Ιόλη και η Μιρέλλα συνειδητοποίησαν ότι αν και ως χώρος μπορεί να είναι πιο ζεστός και φιλόξενος, η προϋπόθεση του ραντεβού πολλές φορές λειτουργεί αποτρεπτικά. Ο κόσμος αισθάνεται μεγαλύτερη υποχρέωση ν’ αγοράσει όταν επισκέπτεται τον προσωπικό χώρο εργασίας και το showroom των σχεδιαστών. Ως εκ τούτου, πολλοί δεν μπορούν αυθόρμητα να επισκεφτούν ένα κατάστημα ρούχων, απλώς για να ρίξουν μια ματιά, να δοκιμάσουν και να διασκεδάσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ιόλη και η Μιρέλλα αποφάσισαν να κάνουν τις συλλογές τους πιο εύκολα προσβάσιμες σε όλους.

Η λογική του «Atelier in a shop» αποσκοπεί στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και στην προσωπική επαφή με τον πελάτη σε έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο. Η κεντρική τοποθεσία του Β38 στη γωνία της οδού Βουκουρεστίου με την όμορφη, πεζοδρομημένη οδό Ρώμα και οι μεγάλες βιτρίνες του καταστήματος προσφέρουν θέα σε όλο το Β38 και τα ρούχα, όντας μέσα και έξω από το κατάστημα.

Οι σχεδιάστριες έχουν οι ίδιες επιμεληθεί όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία του καταστήματος, διασφαλίζοντας ότι ο κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται άκρως επαγγελματικά αλλά και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Η επίσκεψη στο B38 ξεφεύγει από τη συνήθη διαδικασία επιλογής, δοκιμής και αγοράς ενός φορέματος. Φεύγοντας κάποιος από το B38, είτε έχει ψωνίσει είτε όχι, έχει σίγουρα αποκομίσει μια θετική εμπειρία, έχει αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του στιλ, του ρούχου, καθώς και του τι του ταιριάζει περισσότερο. Απώτερος στόχος: όλοι να φεύγουν με χαμόγελο.

Η Μιρέλλα και η Ιόλη πιστεύουν ακράδαντα στη δύναμη και τη δυναμική της συνεργασίας και σε αυτήν τη λογική έχουν βασίσει τη δημιουργία του B38. Την αρχική ιδέα για το κατάστημα υλοποίησαν δύο αρχιτέκτονες. Η Άλισον Κάτρη και η Χριστίνα Τσακίρη κατανόησαν και ταυτίστηκαν με το όραμα και τις ιδέες των σχεδιαστριών και πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα χώρο που αντανακλά ακριβώς αυτό το όραμα. Εξίσου σημαντική στην αποτελεσματική και παραγωγική ομαδική εργασία του B38 είναι η συμβολή όλων των δημιουργών που παρουσιάζουν τα κοσμήματα, τις τσάντες, τα αξεσουάρ και τα προϊόντα της τέχνης τους. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στο B38 είναι προσεκτικά επιλεγμένα με βάση το ήθος των δημιουργών και την ποιότητα των προϊόντων.

Αυτό συνοψίζει και επιστεγάζει τις τρεις προαναφερθείσες αρχές: ποιότητα προϊόντων όσον αφορά τις πρώτες ύλες -τα καλύτερα ιταλικά υφάσματα εισάγονται για τις ανάγκες κάθε συλλογής και κατασκευής και το κάθε ρούχο είναι ραμμένο από έμπειρες, καταρτισμένες Ελληνίδες μοδίστρες-, ποιότητα υπηρεσιών και προσωπική επαφή με τους πελάτες, αισθητική ποιότητα και κυρίως ποιότητα ζωής.

Η Ιόλη Μιχαλοπούλου και η Μιρέλλα Μαντά γνωρίστηκαν στο κολέγιο κατά τη διάρκεια των σπουδών στο σχέδιο μόδας και έκτοτε είναι αχώριστες. Παράλληλα με τη δημιουργία των δικών τους σχεδίων και συλλογών, συμμετείχαν σε θεατρικές παραγωγές, ταινίες μικρού μήκους και διαφημιστικές καμπάνιες ως ενδυματολόγοι. Μέσα από τη παραγωγική τους συνεργασία εξελίχθηκαν σε σχεδιαστικό δίδυμο και η απόφαση για ένα κοινό χώρο παρουσίασης των προσωπικών τους συλλογών αλλά και δημιουργίας κοινών καλλιτεχνικών πρότζεκτ ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο. Στη διάρκεια της κοινής τους πορείας συνειδητοποίησαν ότι οι διαφορετικές προοπτικές μπορούν να είναι συμπληρωματικές και να προσθέτουν στο τελικό αποτέλεσμα. Αντλώντας έμπνευση από την έκφραση «Together we stand», η Ιόλη και η Μιρέλλα ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας.

0
B38 - YOUR BAG
  • No products in the cart.